Entra en vigor a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 a l'illa

Imatge
Menorca ha adoptat avui dissabte, i com a mínim durant les dues pròximes setmanes , fins les 24.00 del 30 de gener, el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa.

En les dates immediatament anteriors a aquest Decret l'illa de Menorca presenta una IA 14 superior als 370 casos per 100.000 habitants, que, per tant, se situa més de sis vegades per sobre de les xifres que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) considera de risc, i una taxa de positivitat de les proves diagnòstiques de 9,47% a 7 dies i de 8,49% a 14 dies.

Aquestes dades, al seu torn, es troben en més del doble dels punts percentuals per sobre de la recomanació d'aquest organisme, que situa un territori en risc epidemiològic quan aquesta taxa supera el 3 %.

Atesa aquesta situació epidemiològica, és necessari que es valorin actuacions sanitàries i de restriccions de la interacció social, dirigides a controlar la situació epidemiològica a l'illa de Menorca, per aturar els brots de la COVID-19 declarats. Així doncs, d'acord amb el que s'ha exposat, atesos els brots i contagis de la COVID-19 que s'han confirmat a l'illa de Menorca, a l'efecte d'evitar la possible expansió descontrolada de la COVID-19 i de protegir la població del risc de contagi, cal adoptar mesures de prevenció que afecten els desplaçaments personals, així com el desenvolupament de diverses activitats que, per les característiques que tenen, poden afavorir la propagació del virus.


alt textCliqueu AQUÍ per accedir a la informació detallada de Menorca i el nivell i les mesures de restriccions. 
 
Enllaços relacionats
Informació actualitzada Covid-19
Etiquetes relacionades
Coronavirus Covid-19