Ciutadella reforçarà els dispositius de seguretat durant la setmana de Sant Joan

Imatge
La Junta de Seguretat de Sant Joan va fer evident la necessitat de demanar un últim esforç a la ciutadania per tal de no fer cap pas enrere, avançar definitivament cap a la normalitat i apel·lar a la responsabilitat de tots per contribuir a donar una imatge del municipi com a lloc segur i cívic a l'hora de complir les normes sanitàries encara vigents, i de seguir actuant amb prudència en totes les activitats de caràcter social durant la setmana de Sant Joan.

A la reunió, hi van assistir la delegada del govern a les Illes Balears, Aina Calvo; la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila: la directora insular, Isabel López; els regidors de Seguretat Ciutadana, Sergi Servera, i de Festes, Gràcia Mercadal; a més dels diferents caps de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, de la Direcció General de Emergències de l’ISPIB i representants de Ports IB.

L'Ajuntament de Ciutadella, per part del Servei de Seguretat Ciutadana, va donar a conèixer el dispositiu preparat des de la Policia Local per a enguany, amb un increment aproximat del trenta per cent respecte als efectius policials, i que s’afegirà al reforç també previst de la resta de forces i dels cossos de seguretat. La premissa és aconseguir la visibilitat més gran possible dels efectius policials durant els dies àlgids de la setmana de Sant Joan i en els punts tradicionals en què pot haver-hi més afluència de persones.

La prioritat bàsica serà la de garantir l’ús de la mascareta a la via pública de forma generalitzada i també la d'evitar el descontrol que s'ha vist durant les darreres setmanes en forma de botellada per tot el territori espanyol. En aquest sentit, serà bàsica la coordinació amb la Policia Nacional de la Comissaria de Ciutadella, amb qui ja s'han establert protocols d'actuació conjunts.

En aquest sentit, serà vital també la incorporació dels efectius de la UPR de la Policia Nacional, que seran nou més que l'any passat, i arribaran a un total de vint-i-cinc, sense descartar la presència de vigilància puntual des de l'aire; tot açò afegit també a la presència de la Guàrdia Civil, amb controls augmentats al port, al servei marítim i de trànsit a la carretera general i a les rondes, per prevenir consum de drogues i alcohol durant la conducció.

A més des de la Direcció General d'Emergències del Govern Balear, també s’hi desplaçarà personal per formar part de la vigilància sobre el terreny.

Amb aquestes dades, la Junta de Seguretat considera que s'ha previst un dispositiu suficient per a la setmana de Sant Joan.
 
Etiquetes relacionades
Seguretat Ciutadana