Estafa telefònica

Volem donar un consell a tots els usuaris de telèfons fixos, ja que sembla que hi ha molta gent espavilada, massa espavilada.

S'ha detectat una nova estafa telefònica que consisteix en el següent:

MODUS OPERANDI:

1. Us truquen per telèfon i us indiquen que són del servei tècnic de Telefónica o d'una altra empresa que treballa per a aquesta companyia (sembla que ATT o alguna altra); i us demanen si disposau de marcació per tons (els de botons).

2. Amb l'excusa que necessiten realitzar comprovacions en la línia telefònica, sol·liciten que marqueu el número 90#.

3. Una vegada fet, i al cap d'una estona, et diuen que no hi ha cap problema, que teniu la línia perfectament, i us donen les gràcies (ja estàs ben cuit!).

RESULTAT:

Han convertit la teva línia en receptora de totes les cridades de telèfon des del qual us han cridat, i d'aquesta manera totes les telefonades que realitzin us les cobren a vosaltres.

SOLUCIÓ I MESURES A TENIR EN COMPTE:

Telefónica no sap com aturar-ho (?), ni com evitar aquest frau.

1. Quan us telefonin i us demanin que marqueu el número 90#, si teniu la possibilitat d'identificar la cridada, preneu nota del número de telèfon i denunciau-ho.

2. Si no podeu aplicar l'apartat anterior, TALLAU LA COMUNICACIÓ.

NOTA: És molt importat distribuir aquest missatge a totes les persones que conegueu, ja que és un problema que afecta empreses i particulars. Com més gent ho conegui, més prest podrem acabar amb aquesta estafa.


Oficial 11