El llaç libanès

A la nostra societat, com tot el món sap, el principal objectiu és treballar, guanyar uns diners (com més millor) i poder arribar al final de mes relaxats, sense que el compte corrent estigui en números vermells, ja que, en cas contrari, haurem de ficar mà de la targeta de crèdit.

llas_frente1

Aquí vull arribar, a la TARGETA DE CRÈDIT.

Des de fa un temps tenim pel nostre municipi una banda de persones, aparentment procedents dels països de l’est, que es dediquen a fer un ús fraudulent de les targetes de crèdit dels altres, que, sense adonar-nos, els les haurem lliurat i trauran els nostres estalvis com els vampirs treuen la sang.

Fa unes setmanes es van poder detenir i posar en mans de la justícia dues persones que es dedicaven a l’estafa del LLAÇ LIBANÈS. Seguidament detallaré en què consisteix aquesta estafa i el modus operandi, perquè obrim bé els ulls i no ens passi a nosaltres.

1. Els estafadors fabriquen un plàstic d'unes dimensions determinades i amb una ranura al centre, a la part posterior de la qual hi enganxen un tros de cinta de vídeo d'unes dimensions concretes.

2. Enganxen l’esmentat plàstic damunt la ranura, que s’utilitza per introduir la nostre targeta de crèdit al caixer automàtic. A simple vista sembla que el plàstic col·locat forma part del caixer automàtic.

3. Els "intel·ligents" esperen molt a prop del caixer que qualque "client" piqui l’ham i hi posi la seva targeta. El client s'adona que qualque cosa no funciona bé i comença a pitjar els botons del teclat o la pantalla tàctil, però no treu els doblers ni la targeta.

4. En aquest precís moment el picardiós ja s’ha col·locat darrere el "client" i, molt amablement, li ofereix la seva ajuda com si tingués molts de coneixements del tema. I tant que en té!

5. Possiblement els picardiosos siguin dos, tres o quatre, i indiquen al "client" que tal vegada s’ha equivocat en marcar el número secret (PIN). Li indiquen que el piqui una altra vegada i, mentre torna a picar el número secret de la targeta, hi ha uns 6 o 8 ulls intentant memoritzar el PIN del confós "client".

6. Quan tenen el número es fan enfora del caixer, indiquen al pobre infeliç que acudeixi a qualque oficina bancària (amb la casualitat que sempre està lluny de la màquina o està tancada) i l’informen que a ells els va passar el mateix una vegada i van haver de deixar la targeta dins el caixer automàtic.

7. Quan ha marxat el pobre infeliç, els "intel·ligents" tornen al caixer i treuen el plàstic de la ranura i la targeta de crèdit que s’hi havia quedat enganxada amb el tros de cinta de vídeo.

8. Quan ja tenen la teva targeta i el PIN -ja no us diré res més, imaginau-vos-ho!-, et treuen fins a l’última pela del teu particular i estimat compte corrent.

llas_lateral

CONCLUSIÓ

Al nostre món existeix gent de moltes classes: gent de bé, gent que fa el bé i gent que s’ho sap fer molt bé.
Així és que COMPTE amb la gent predisposada a ajudar-te que, a vegades, no és el que sembla.

Oficial Policia Local c.p. número 11.