Noticies

Ciutadella augmentarà la vigilància policial amb la campanya de prevenció i comerç segur Nadal 2021
Ciutadella augmentarà la vigilància policial amb la campanya de prevenció i comerç segur Nadal 2021

L'Ajuntament de Ciutadella, mitjançant el Servei de la Policia Local, ha previst del 20 de desembre al 9 de gener una campanya de reforç de la vigilància en el marc de les mesures de prevenció pel comerç segur durant aquestes festes. En total s' han previst 53 serveis extraordinaris damunt els mínims de servei habituals. 


Entrega de creus al mèrit policial
Entrega de creus al mèrit policial

El Govern condecora la Policia Local de Ciutadella amb 5 creus blaves i 14 de blanques al mèrit policial en un acte de reconeixement a les policies locals de Menorca portat a terme al Teatre des Born de Ciutadella. 
 


En marxa un borsí de policies locals interins per pal·liar la manca d'efectius als municipis
En marxa un borsí de policies locals interins per pal·liar la manca d'efectius als municipis

El Butlletí Oficial de les Illes Balears va publicar dissabte 23 de octubre una convocatòria per constituir una borsa temporal de policies locals interins, posada en marxa per la conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern balear. Els aspirants han d'indicar l'illa a la qual opten, només poden optar per una illa (Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera) i han d' indicar l'illa d'elecció en el model de sol·licitud. El termini per presentar sol·licituds és fins al 8 de novembre i es pot fer  de forma telemàtica AQUÍ.  També  hi podeu trobar la documentació i instruccions específiques per formar part d' aquesta borsa. Els aspirants a aquesta borsa poden ser persones que no tinguin el curs bàsic ja que rebran un fet expressament per part de l'EBAP.

 


Ciutadella finalitza el procés d'estabilització de la Policia Local amb el nomenament de 9 funcionaris de carreraCiutadella finalitza el procés d'estabilització de la Policia Local amb el nomenament de 9 funcionaris de carrera

La totalitat de les places de la policia local de Ciutadella són ja ocupades per funcionaris de carrera amb el nomenament de nou nous funcionaris i la culminació, d'aquesta manera, del procés d'estabilització de la Policia Local,el qual ha eliminat la interinitat al cos.


L'Ajuntament inicia una exhaustiva recollida d'informació sobre la mobilitat al municipi
L'Ajuntament inicia una exhaustiva recollida d'informació sobre la mobilitat al municipi

Els carrers de Ciutadella seran durant aquesta setmana un laboratori que a través de la iniciativa impulsada des de el Servei de Mobilitat i executada per l'empresa Doymo permetrà radiografiar en detall l'escenari actual de la mobilitat al municipi. Les dades de l'estudi que serviran de punt de partida per a l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Ciutadella. Des de dimarts i fins divendres al carrer hi haurà repartits diferents punts de control amb enquestadors, també aformanents manuals i automàtics a les principals vies de trànsit. Per tal de dur a terme aquesta recollida d'informació i poder disposar de dades representatives es demana la màxima col·laboració ciutadana. Aquesta primera fase es complementarà durant la setmana que ve amb una àmplia enquesta telefònica, la qual permetrà complementar la fotografia de la realitat actual de la mobilitat al municipi.


La Policia Local tanca el mes d'agost amb un balanç de més de 2.000 serveis realitzats en el conjunt dels torns
La Policia Local tanca el mes d'agost amb un balanç de més de 2.000 serveis realitzats en el conjunt dels torns

L'Ajuntament ha reforçat durant el mes d'agost el servei de Policia Local en més de 162 torns de feina extraordinaris, per tal de poder mantenir l'atenció al ciutadà durant les 24 hores amb un mínim de 8 agents de servei en horari nocturn i fins a 10 durant les nits dels dissabtes. Cada dia s'ha acomplert el control de l'horari de tancament dels bars i d’establiments d’oci i el desallotjament de la zona des Pla: s’han desallotjat les botellots amb la col·laboració del CNP. De la mateixa forma que els policies, el personal administratiu del Servei d'Atenció al Ciutadà del Cos ha augmentat els torns de feina.


Obert el termini de sol·licitud per formar part del procés selectiu per a proveir 6 places de policia local Obert el termini de sol·licitud per formar part del procés selectiu per a proveir 6 places de policia local

Les persones interessades poden presentar les sol·licituds, d’acord amb les bases publicades al BOIB número 101 (29 de juliol de 2021) i a la resolució del BOE número 196 (17 d’agost de 2021), fins al dia 14 de setembre de 2021.


Policia Local actua en una vintena d'avisos  per renous i desallotja quatre vegades el Pla durant el cap de setmanaPolicia Local actua en una vintena d'avisos per renous i desallotja quatre vegades el Pla durant el cap de setmana

Durant les nits de divendres i dissabte els agents de la policia nocturna van haver de fer més de 30 actuacions, la majoria derivades de queixes de renous a domicilis particulars. Els agents van desallotjar fins en 4 ocasions el Pla de Sant Joan  i van haver d'intervenir en dues discussions de parella al municipi. A banda es van realitzar més de 20 controls estàtics i preventius a diferents ubicacions. L'Ajuntament demana més responsabilitat a residents i visitants davant l'actual situació epidemiològicament desfavorable del Covid-19 i l'alt nombre de contagis actualment.


Ciutadella amplia el contracte de socorrisme i dota de vigilància sa Platja Gran i sa Caleta 
Ciutadella amplia el contracte de socorrisme i dota de vigilància sa Platja Gran i sa Caleta 

El contracte per a la vigilància de les platges de Ciutadella comptarà enguany amb 1.240 hores més de servei, fet que permetrà tenir socorrista aquest estiu a sa Platja Gran i a sa  Caleta. En el cas de la platja urbana es va iniciar ja el 15 de juny i es prolongará fins a mitjan setembre. Mentre que sa Caleta estarà vigilada els mesos de juliol i agost. Amb aquesta modificació, el cost de la vigilància i del socorrisme de les platges de Ciutadella ascendeix ja a 401.000 euros anuals i mobilitza vint-i-set socorristes, que donen servei a un total d'onze platges del municipi, amb la supervisió d'un oficial, coordinador de platges i emergències. 


Ciutadella reforçarà els dispositius de seguretat durant la setmana de Sant JoanCiutadella reforçarà els dispositius de seguretat durant la setmana de Sant Joan

La Junta de Seguretat de Sant Joan va fer evident la necessitat de demanar un últim esforç a la ciutadania per tal de no fer cap pas enrere, avançar definitivament cap a la normalitat i apel·lar a la responsabilitat de tots per contribuir a donar una imatge del municipi com a lloc segur i cívic a l'hora de complir les normes sanitàries encara vigents, i de seguir actuant amb prudència en totes les activitats de caràcter social durant la setmana de Sant Joan. L'Ajuntament de Ciutadella, per part del Servei de Seguretat Ciutadana, va donar a conèixer el dispositiu preparat des de la Policia Local per a enguany, amb un increment aproximat del trenta per cent respecte als efectius policials, i que s’afegirà al reforç també previst de la resta de forces i dels cossos de seguretat. La premissa és aconseguir la visibilitat més gran possible dels efectius policials durant els dies àlgids de la setmana de Sant Joan i en els punts tradicionals en què pot haver-hi més afluència de persones.
 


 
10